Откриват ски-сезона в Пампорово на 7 декември

Откриват ски-сезона в Пампорово на 7 декември | StandartNews.com

Смолян. Ски-сезонът в курорта Пампорово ще бъде открит на 7 декември. Това каза пред „Фокус" кметът на община Смолян Николай Мелемов. Той обясни, че ще има официална церемония, която е организирана от Пампорово АД.

„Община Смолян показва отношение, не само на откриването на сезона, но и в ежедневието се стараем да съдействаме на 100 %, защото, когато курортът Пампорово е в добро състояние, както и бизнесът, това косено влияе на живота на община Смолян", добави Мелемов.

Общината е подготвена за зимата, въпреки финансовите проблеми, които има, увери кметът на родопския град. И уточни, че има 3-годишни договори с почистващи фирми, а цялата община е разделена на девет лота за почистване. "На този етап нямаме от какво да се притесняваме. Вече имаме натрупан опит така, че всичко ще бъде наред", каза още градоначалникът.

„В момента водим разговори с фирма-подизпълнител, която е избрана от изпълнителя. Надявам се през пролетта санирането на сградата на община Смолян да бъде завършено. Каквато работа могат да свършат работниците през зимата ще го направят, но основната работа ще бъде изпълнена на пролет, когато климатичните условия позволят", обясни кметът по повод санирането на сградата на общината.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай