Общината в Ружинци дари автомобил на полицията

Общината в Ружинци дари автомобил на полицията | StandartNews.com

Общината в Ружинци дари автомобил на полицейския участък в селото, съобщи кметът Александър Александров. Искаме да помогнем за по-бързото залавяне на крадците, които ежедневно обират къщи, магазини и заведения, обясни причината за дарението той.

Автомобилът е бил използван от кметския екип, но през последните години е изоставен. След Нова година общината го е ремонтирала основно за своя сметка. Сменени са гумите и акумулаторът. След ремонта колата е тествана и вече я предадохме на полицаите, допълни кметът.

В полицейския участък в Ружинци работят 5-ма униформени. Районът на участъка обаче е голям - 10 села с общо население от 4500 души, хиляди декари обработваема земя. В селата живеят много роми, които най-често посягат към чуждите домове и продукция. Досега петимата полицаи са имали на разположение само една служебна кола – „Лада нива".

Решението за предоставянето на автомобила на полицейския участък е взето от предишния общински съвет. Аз изпълних това решение и съм убеден, че то е полезно за хората в общината, каза още Александров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай