Община забрани каруците нощем заради кражби

Община забрани каруците нощем заради кражби | StandartNews.com

Монтана. В община Бойчиновци е забранено движението на магарешки и конски каруци от 20.30 вечер до 6 часа сутринта. Това е една от мерките против зачестилите кражби на селскостопанска продукция в региона. Глобата за нарушителите е 200 лева. Откакто е въведена нощната забрана в общината няма нито една кражба на реколта, съобщи БНТ.

Повечето от жителите на община Бойчиновци са земеделски производители и твърдят, че непрекъснато са били подложени на набези на крадци, които нощем обирали всичко от нивите им. Затова кметът на общината решил да въведе ред чрез забраната на каруците.

Тя е въведена на 15 август и оттогава няма никакви кражби, твърди кметът на общината Сетлин Сретениев.

Кметската заповед, която важи до 1 октомври, била раздадена срещу подпис на всеки един от 160-те собственици на каруци. Контролът поели служителите на общинския полицейски участък.

Според кмета само тези, които нарушават закона, са недоволни от забраната.

"По-добре в едно населено място двама-трима да бъдат недоволни, които злоупотребяват с труда на нашето население, но основната част от населението трябва да бъде доволна", коментира Сретениев.

В същото време кметове на съседни общини вече обмислят възможността да последват примера на общината в Бойчиновци, съобщава още БНТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай