Община чисти и глобява за нерегламентирани сметища

Община чисти и глобява за нерегламентирани сметища | StandartNews.com

Община Благоевград е в поредната се акция срещу нерегламентираните сметища. Със заповед на кмета Атанас Камбитов всяка година периодично се извършва почистване на замърсените с отпадъци места, които недобросъвестни граждани са превърнали в боклучарници. 12 терена са почистени до момента – районът срещу ЗМК, Делвинско дере, терена при ЧЕЗ, шкарпата при старите гробища, околностите на моста на река Струма и пътя за село Зелен дол.

Дейности по премахване на отпадъци са извършени по пътя за село Бучино, при изхода на село Българчево, в селата Селище, Логодаж, Клисура, Лешко, пътя за село Церово. Въпреки усилията на сметосъбиращата фирма и тези на специалистите на общината, въпросните райони непрекъснато се замърсяват. Кметството предприе и мерки за улесняване процедурите по почистване.

Те включват безплатна услуга за събиране на строителни отпадъци до 1 м3 . Кметовете и кметските наместници на населените места трябва да упражняват контрол по отношение на нерегламентирано изхвърляне на отпадъци. Нарушителите ще бъдат санкционирани. Общината отправи апел към гражданите да пазят природата чиста, да не замърсяват околната среда и да сигнализират на „Горещия телефон" на общината - 073/ 88 44 34, когато видят нерегламентирано сметище.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай