Обновяват спортна база в община Ардино

Обновяват спортна база в община Ардино | StandartNews.com

Кърджали. Световноизвестният щангист Наим Сюлейманоглу присъства на подписването на договор за изпълнение на проекта „Утвърждаване на здравословен начин на живот и създаване на условия за занимания и спорт на населението, туристите и хората с увреждания в община Ардино".

"Джобният Херкулес", родом от кърджалийското село Птичар, бе в града под Белите брези за първи път след 27 години.

„Моят път към големия спорт тръгна от Родопите и винаги ще подкрепям развитието на спорта тук", заяви трикратния олимпийски шампион и поздрави общината, че полага грижи за модернизиране на спортната база в района.

Проектът включва изграждане на спортна инфраструктура, ремонт на спортни обекти, доставка и монтаж на спортни уреди. Предвиждат се мерки за енергийна ефективност, както основен ремонт на Спортна зала „Юнак" в Ардино.

В едно от големите села Бял извор ще бъде създаден спортен център и ще се ремонтира местния стадион. В спортната зала в Горно Прахово също ще се направят сериозни подобрения - външно саниране, подмяна на дограмата, на електрическата и водната инсталация. В проекта за спортната инфраструктура са включени още шест мултифункционални игрища Млечино, в Горно Прахово, Жълтуша, Чубрика, Боровица и кв.Диамандово.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай