Новият управител на ВиК Варна е Пламен Стоянов

Новият управител на ВиК Варна е Пламен Стоянов | StandartNews.com

София. Новият управител на ВиК Варна е Пламен Стоянов. Това съобщи пред медии зам.–министърът на регионалното развитие Добромир Симидчиев, веднага след Общото събрание на акционерите. Симидчиев обясни, че Стоянов е управлявал ВиК в морската столица от 2002 г. – до 2009 г.

Поради искане на единия от съдружниците е свикано общото събрание. „Важно е самият г-н Стоянов да каже на хората, които протестират, какви са му намеренията, плановете. Имаме уверение, че ще се работи за още по-високо качество на услугите, за намаляване на авариите, и повишаване на параметрите, като цяло, каза Симидчиев и увери, че министерството е готово на диалог с протестиращите.

„Стандарт нюз" напомня, че по-рано днес синдикатите от КТ „Подкрепа" и КНСБ при ВиК- Варна направиха протест пред Министерство на регионалното развитие. Те съобщиха, че смятат да направят и жива верига пред ВиК- Варна, защото настояват да не бъде сложен нов шеф на дружеството.

„Не чух синдикални искания от хората, които протестираха пред Министерството на регионалното развитие, което е леко притеснително", каза новият шеф на Вик Варна за „Фокус". „Трябва да има ежедневна работа със специалистите, за да си свършат работата, без да се занимават с протести и такива неща", уточни той.

„Работил съм с тези хора, познаваме се, те са 1700-1800 души персонал и не мисля, че това е мнението на колектива за мен. Напротив водил съм почти всички преговори със синдикатите.За постигнатото, като социални придобивки, ръст на работната заплата, мисля, че имам голям принос". Така Стоянов отговори на намеренията на синдикалистите да го посрещнат на работа с жива верига.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай