Нов инцидент с автомобил на жп прелез

Нов инцидент с автомобил на жп прелез | StandartNews.com

Това е второ нарушение само за един ден

Днес в 12.20 ч. между гарите Образцов чифлик и Ястребово, близо до спирка Червена вода (в жп участъка Русе - Самуил), на жп прелез, съоръжен с автоматична прелезна сигнализация, редовно задействана и показваща идването на влак, водач на джип „Сузуки" предприема забранено преминаване, информираха от "Национална компания железопътна инраструктура". Ударът е с преминаваща машина за ремонт и поддържане на жп инфраструктурата. Шофьорът е контузен и е прегледан на място от медицински екип на Бърза помощ.

Няма щети по железопътната инфраструктура. Не са пострадали и служители на НКЖИ. Движението на влаковете в междугарието ще бъда възстановено веднага след приключване на следствените дейности.

В рамките на днешния ден това е втори случай на грубо неспазване на правилата при преминаване през жп прелез. Само преди седем часа на жп прелез в междугарието Добрич - Вълчи дол, при спуснати бариери, водач на лек автомобил се блъсна в преминаващ влак. Инцидентът се случва, след като един от пътниците в колата, вдига собственоръчно бариерните греди.
НКЖИ нееднократно призовава водачите на МПС да спазват правилата при пресичане на жп прелез, за да бъдат избегнати тези инциденти. С подобни действия шофьорите нарушават сигурността и безопасността на железопътния транспорт и застрашават живота на хората.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай