Никола Манев с 28 нови платна за ЧРД

Никола Манев с 28 нови платна за ЧРД | StandartNews.com

Варна. 28 нови творби за връх рождения си ден на 28 август ще покаже край морето известният наш художник Никола Манев, който живее и работи в Париж. Каквото и да правиш, попадаш в себе си и в своето вдъхновение, каза Маестрото по повод на платната, които са продължение на темите, които са го вълнували и досега- „Парижки комини", "Небесни магистрали" и др. Новите си картини е нарисувал през изминалата зима в Париж и ги показва за първи път у нас. Самостоятелната му изложба ще събере артелита по морето в сряда в дом "Кавалет"- новата галерия на поетесата Елка Няголова и художника Валерий Пощаров във Варна. Досега Никола Манев има над 155 самостоятелни изложби в цял свят.

Маестрото идва в морската столица и за откриване на най- емблематичния фестивал „Любовта е лудост". За десети път той ще дари картина и този път тя е за режисьора Никола Корабов, доайена на българското игрално кино, който ще получи голямата награда за цялостен принос.

"По-голямо е удовлетворението да даваш,отколкото да получаваш", казва Никола Манев, когато дарява картина на кинодейци и актьори на фестивала. Той подготвя сега и „Празника на изкуството", който за 14-та поредна година прави в родния си град Чирпан. Фестивалът се открива на 20 септември в новооткрития амфитеатър, вдигнат с европари - между двора на къща „Яворов" и галерия"Манев". Главните гости са Джоко Росич и Маргарита Хранова, но ще е пълно още с много български творци.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай