Награждават студенти за есета

Награждават студенти за есета | StandartNews.com

Благоевград. Победителите в студентския конкурс за есе ще бъдат наградени в петък. Церемонията ще се състои в 11,00 часа в Концертно студио на Радио Благоевград, което заедно с евродепутата Мария Габриел организира надпреварата. Поводът е 40-годишнината на медията.

В творческото съревнование на тема „Равенството на половете: как да решим задачата?" се включиха студенти от няколко висши учебни заведения в страната. Те бяха провокирани към размисъл относно различията в заплащането на мъжете и жените, недостатъчния брой на участващите във вземането на решения жени, насилието над жените, дискриминацията и стереотипите.

Церемонията по награждаването ще бъде последвана от дискусия с евродепутата Мария Габриел по темата на конкурса, в която ще участват ученици и студенти, директори на училища, младежки сдружения, неправителствени организации и други. За първи път в Благоевград ще прозвучи и песента „Една жена", композирана през тази година по инициатива на Жени ООН като послание за край на насилието срещу жените. Ще я изпеят талантливите певци на студиото за джаз и поп изпълнители „Дрийм" към Младежкия дом в Благоевград.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай