Над 3 хил. лв. събра благотворителен концерт за пострадали ЦДГ

Над 3 хил. лв. събра благотворителен концерт за пострадали ЦДГ | StandartNews.com

Добрич. Благотворителен концерт, иницииран от рапърите Румънеца и Енчев, в който самите те взеха участие заедно с група "Фанданго" и талантливи деца от Добрич и областта успя да събере 3 255 лева.

Идеята на двамата добричлии Румънеца и Енчев бе със събраните средства да се подпомогне възстановяването на две от детските градини в града - 23 и 24, които пострадаха при наводнението на 19 и 20 юни. Продължава работата по възстановяването на нормалния ритъм на живот в града.

Вчера военни от няколко поделения, които са командировани в Добрич помагаха за разчистването в ДКЦ-2, а друга група продължава разчистването на коритото на река Добричка.

Управителят на общинската фирма "Жилфонд-инвест" Илия Михайлов заяви, че от вторник се очаква да бъдат настанени в подготвените 24 жилища от общинския фонд семейства, които са останали без дом от потопа.

Кметът Детелина Николова заяви, че в общината има подадени 740 заявления за нанесени щети след наводнението.

Специализирани комисии, след обходи са съставили протоколи, като е установено, че срутените жилища са 16, 28 са опасни, 25 са за укрепване, а за 20 сгради няма окончателно становище на инженер – конструктори. Молбите за настаняване в общински жилища са 42 на брой за общо 155 души.

От пресцентъра на областна администрация съобщиха, че са получили дарение - бонове за гориво на стойност 3000 лв. за подпомагане извозването на събрания отпадък по време на разчистването.

Боновете са предоставени с решение на министъра на околната среда и водите и са дарени от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС). Те ще бъдат разпределени от областния управител

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай