Над 30 секции за гласуване на хора с увреждания в Кърджали

Над 30 секции за гласуване на хора с увреждания в Кърджали | StandartNews.com

Кърждали. Над 30 са определените секции за гласуване на хора с увреждания в област Кърджали. Това съобщи председателят на РИК Даниела Петрова.

В деня на изборите на разположение на гражданите ще има дежурни телефони във всяка община. Предвиден е и транспорт за желаещите да гласуват, ако имат опорно- двигателни или зрителни проблеми.

Петрова уточни, че до крайния срок в две от общините в региона Джебел и Кирково няма издадени удостоверения за гласуване на друго място.

От РИК Кърджали призоваха партиите и коалициите и техните кандидати да се съобразят със заповедите на общинските кметове и поставят агитационните материали на предвидените за това места. Подадените до момента жалби са само три. Едната е от партия, откъдето сигнализират, че върху техни предизборни плакати е залепен номера на коалиция, регистрирана за участие в изборите. Цялата информация по случая вече е изпратена до МВР и прокуратурата за произнасяне по случая.

РИК вече е извършила проверка на местата, където ще бъдат разположени СИК и са дадени предписания за отстраняване на пропуските. На 7, 8 и 9 май предстои обучение на членовете на СИК във всички общини.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай