Над 2000 бягат и въртят педали благотворително

Над 2000 бягат и въртят педали благотворително | StandartNews.com

Стара Загора. Стара Загора отново доказа, че не случайно има претенциите за най-спортния град у нас. Според организаторите, общината и спортния клуб по лека атлетика „Берое", в спортния празник през уикенда са участвали 2000 души от всички възрасти. В колокроса например педали въртя 3-годишния Стелиян Руев. В масовото бягане пък имаше бебета, които бягаха в „кенгуруто" на мама. В кроса се пусна и старозагорският градоначалник Живко Тодоров, който пробяга 1332 м.

През т.г. - се навършват 1332 години от основаването на България, поясниха необичайната дължина организаторите. В колокроса се включи и един от най-добрите млади български колоездачи – националът Стефан Христов, който се състезава за турския „Бриса спор". Той подари на кмета Тодоров велосипед, с който да ходи на работа. Градоначалникът напомни, че изпълнението на проекта за интегриран градски транспорт включва изграждането на близо 8 км велоалеи, което ще позволи на повече хора да използват велосипеди за придвижване в градска среда. Остроумна репликата към общинарите направиха от участниците от кв. „Кольо Ганчев", които се пуснаха с 12-метрова велорикша с надпис „И ние искаме велоалеи..."

От такси и дарения са събрани над 5600 лева, които ще бъдат използвани за изграждане на 100 велостоянки и укрепване и консервиране на най-старото дърво в региона - Стария чинар в парк Бедечка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай