Музиканти и танцьори излязоха на протест в Сливен

Музиканти и танцьори излязоха на протест в Сливен | StandartNews.com

Около 100 души, музиканти от симфоничния оркестър и танцьори на ансамбъла за народни песни и танци излязоха на протест пред община Сливен. Проявата започна точно в 11 часа на 11 януари пред сградата на кметството.

Искаме гаранции за достойното съществуване на двата културни института, обявиха участниците. Някои носеха плакати с надписи: "Искаме диалог с кмета". Оказа се, че за 2016 година в бюджета на Сливен са планирани дори повече пари за двете структури. "Сумата, заложена за издръжката на двата културни института, е 1 милион лева. Тази сума обаче е само заложена, а дали общината ще има тези пари в действителност и ще може ли да покрие разходите не е ясно", заяви кметът Стефан Радев, който прие представители на протестиращите, заедно с лидера на КНСБ в Сливен Тодор Иванов.

Стефан Радев още веднъж изтъкна лошото финансово състояние на общината и фактът, че на този фон 1 милион лева са тежко бреме за нея. Общината харчи пари на данъкоплатците и затова те трябва да знаят къде отиват парите им, посочи градоначалникът. Той отправя препоръки към ръководството да потърсят възможности за участие в програми, финансиращи подобни дейности, а също и помощ в лицето на държавата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай