МОЯТ ГРАД! Гьоков: Стара Загора ни дава енергийна независимост

Кампанията на „Стандарт” отличи младите таланти в Града на липите

МОЯТ ГРАД! Гьоков: Стара Загора ни дава енергийна независимост | StandartNews.com

Обичам Стара Загора и се гордея с нея, защото съм старозагорец. Това заяви бившият социален министър Георги Гьоков, сега депутат на БСП от Града на липите, по време на тържествената церемония „10 причина да се гордея с моята Стара Загора”, която „Стандарт” организира в хилядолетния град.

ВИЖ ОЩЕ: МОЯТ ГРАД! Бозукова: Богатството на Стара Загора са младите таланти

Събитието е част от националната кампания „Моят град – 10 причини за гордост”, която медията ни провежда вече 5 години. С нея „Стандарт” обикаля страната, за да покаже преобразяването на градовете и да отличи младите им таланти, които са повод за гордост както на своите родни места, така и на цяла България.

ВИЖ ОЩЕ: МОЯТА СТАРА ЗАГОРА! Халил Летифов: Най-ценният капитал за хората

10 огромни пана представиха с уникални снимки развитието на Стара Загора. Те ще бъдат изложени на специално място в общината, за да може жителите и гостите на града да виждат всеки ден европейския облик на Града на липите.

ВИЖ ОЩЕ: МОЯТА СТАРА ЗАГОРА! Музей на модата иска проф. Любомир Стойков

Имам не 10, а 10 хиляди причини да се гордея с моята Стара Загора, заяви Гьоков. И изброи – 8000 години история, липи, поети, правите улици. Но добави и още една специфична причина. От 50-60 години Стара Загора и старозагорци осигуряват енергийната независимост на страната ни чрез комплекса „Марица Изток”, където работят 80% от жителите на града, каза соцдепутатът. И допълни: „Но най-голямата гордост за града ни са самите старозагорци.”.

Георги Гьоков връчи наградата в категория „Култура и туризъм” на РИМ Стара Загора.

Гордея се с всичко в нашия град, каза директорът на музея ас. Петър Калчев, получавайки грамотата си. Той изтъкна, че Стара Загора е единственият град в Европа, в който няма прекъсване на живота от ранния неолит до днес.

Стара Загора е и единственият европейски град с 5 праисторически селищни могили, с най-големите медни рудници, каза Калчев. И подчерта, че това е сериозна база за развитие на културно-исторически туризъм. Адмирации за „Стандарт” за кампанията „Чудесата на България”, тя представя достойно страната ни пред света, каза Петър Калчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай