МОЯТА СТАРА ЗАГОРА! Музей на модата иска проф. Любомир Стойков

Кампанията на "Стандарт" стигна Града на липите

МОЯТА СТАРА ЗАГОРА! Музей на модата иска проф. Любомир Стойков | StandartNews.com

Най-големият моден експерт у нас проф. Любомир Стойков има една голяма мечта – да направи Музей на модата в родния си град Стара Загора.

ВИЖ ОЩЕ: МОЯТ ГРАД! Бозукова: Богатството на Стара Загора са младите таланти

Преподавателят в катедра „Медии и обществени комуникации“ в УНСС  и в катедра „Мода“ в НХА бе специален гост на церемонията „10 причини да се гордея с моята Стара Загора”, организирана от „Стандарт” в Града на липите.

На нея „Стандарт” и общината отличиха младите таланти на града, които са повод за гордост на цяла България.

Основателят и почетен председател на Българската академична асоциация по комуникации каза своите причини за гордост със Стара Загора.

Имам 110 причини да се гордея с моя роден град. Когато говоря с чуждестранни партньори, започвам да разказвам за моя град. Това е градът на едни от най-нежните лирици - Гео Милев, Кирил Христов, Веселин Ханчев, Николай Лилиев, каза проф. Стойков.

Стара Загора има претенции. Ще открия една – претенцията за вечност. Кога един град има претенция за вечност? Когато цени своята история, но със същата енергия, воля и страст се грижи и за своето настояще, но и гледа към своето бъдеще, каза проф. Стойков. Стара Загора е постмодерен град с изключително минало, но и много бързо развиваща се високотехнолотична система, допълни професорът.

Стара Загора е неизчерпаем източник на вдъхновение, категоричен бе Любомир Стойков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай