Майка на донор получи наградата „Милосърдие" в Сливен

Майка на донор получи наградата „Милосърдие" в Сливен | StandartNews.com

Сливен. Наградата „Милосърдие", която община Сливен присъжда за дългогодишна дейност, проявен професионализъм, научни достижения и висока гражданска отговорност в областта на здравеопазването и социалната политика, тази година получи майката, дала съгласие да дари органи на детето си. Стела Крумова взе приза лично от кмета на общината Кольо Милев, по време на тържествения концерт по случай празника на Сливен – Димитровден.

„Наградата е за нашето момиче, което се бори упорито, но загуби битката. Решението, което взехме, е да се спаси живота на няколко човека", сподели от сцената развълнувана майката, която бе придружавана от своя съпруг. В началото на септември 42-годишната им дъщеря Кремена спаси трима души, след като стана донор. В петък вечерта името на Стела Крумова не бе обявено от водещия на тържествения концерт, което породи недоумение у публиката в драматичния театър „Стефан Киров".

Крумова бе номинирана от пет организации, сред които Регионалната колегия на Българския лекарски съюз, Сдружение "Онкоболни и приятели", "Сдружение "Мати Болгария", Фондация "Инициатива и съпричастност" и дружество "Майчина длъжност".

В тържествения концерт в залата на Драматичния театър по повод връчването на наградите на община Сливен участваха Сливенският симфоничен оркестър, с диригент Димитър Караминков, певците Марияна Панова, Руслан Мъйнов и световно известният Калуди Калудов, Ансамбълът за народни песни и танци в града.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай