Лошото време спъва ремонтите на кръстовището на Семинарията

Лошото време спъва ремонтите на кръстовището на Семинарията | StandartNews.com

София. Полагането на бетона на естакадата при Семинарията се отлага с един ден. Затварянето на кръстовището трябваше да стане днес, но заради лошото време ще стане в 00:00 ч. на 15 май.

2800 кубични метра бетон трябва да бъдат излети на естакадата. Затова е от особено значение какво ще е времето навън. Пропуснатият ден за работа ще е за сметка на изпълнителите.

"Уточнихме се да затворим кръстовището в четвъртък заради валежите в сряда, които ще затруднят работата. Процесът не трябва да се прекъсва. Заедно със строителите планирахме да затворим кръстовището в нощта на сряда срещу четвъртък", каза зам.-кмет по транспорта в столицата Любомир Христов пред ТВ 7.

Затварянето на кръстовището налага спиране на движението на всички превозни средства, включително и на градския транспорт. "Не се променяме графика за изпълнение на обекта. Затваряме го заради съображения за сигурност, тъй като на мястото ще бъдат положени няколко хиляди тона арматура и бетон", уточни Христов.

Над 18 метра ще е широчината на естакадата при Семинарията. Тя ще бъде изградена с 4 платна - по две в двете посоки на движение. До неделя строителите трябва да са готови с бетона.

Маршрутите на автобуси 88, 94, 102 и 120 ще бъдат променени заради затварянето на кръстовището.

Строителните работи по кръстовището трябва да приключат в края на юли, но от фирмата изпълнител обявиха, че може да са готови и по-рано.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай