Ледът прати 26 пловдивчани в хихургията

Ледът прати 26 пловдивчани в хихургията | StandartNews.com

Ледът препълни спешното отделение на УМБАЛ „Свети Георги" в Пловдив. До момента са извършени 8 ортопедични операции и предстоят още 18. Това съобщиха от лечебното заведение за TNS.bg. Пострадалите са на различна възраст, те са докарани с линейки от различни райони на Пловдив. Най-сериозните травми са счупени бедра и подбедрици, а най леките са фрактури на китки.

Още десетки граждани са потърсили лекарска помощ, но случаите не са тежки и не се налагат оперативни действия. Информацията, която имаме от лечебното заведение, е, че през последните два дни случаите на паднали граждани по заледени улици са се увеличили с между 3 и 4 пациенти. За вчера постъпилите в спешна ортопедия в УМБАЛ са 8 души, предимно възрастни жени със счупени и навехнати китки. От болницата призовават представителите на нежния пол да са по внимателни и особено тези в напреднала възраст. При тях костите на ръцете са по крехки и опасността от счупване е най-голяма.

По-рано днес възрастен човек стана жертва на непочистен и заледен участък. Инцидентът е станал пред хранителен магазин. Към момента все още не се знае какво е състоянието му. Той бе откаран от екип на Бърза помощ към болница с кървяща рана в областта на главата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай