Коледен базар събира пари за лечение на млад мъж

Коледен базар събира пари за лечение на млад мъж | StandartNews.com

Благоевград. Коледен базар д благотворителна цел отвори врати днес в 12,00 часа на площад „Македония" в Благоевград. Жители и гости на града ще могат да разгледат и закупят картички, сурвачки, играчки за елха и още много интересни коледни изненади, изработени ръчно от джуджетата в работилницата на Дядо Коледа.

Работата им започна на 9 декември във фоайето на сградата на общината. За две седмици деца на възраст между 5 и 10 г. от училища, детски градини и Ресурсния център в града майсториха картички, сурвачки, украси за елхата, маски, и рисунки с коледно-новогодишни мотиви. Средствата от разпродажбата на вещите ще отидат за лечението на благоевградчанина Тома Алмишев, което не се покрива от Здравната каса.

На младия мъж е необходима процедура по присаждане на стволови клетки. ЗВ момента той е в столична клиника, където му се правят необходимите изследвания. За лечението му са нужни 20 000 лева. В инициативата ще се включи и БЧК - Благоевград. Куклен театър и Благоевградски младежки театър заедно с белобрадия старец забавляват малки и големи с песни, танци и забавни игри. Фолклорни и тематични коледни сценки, гатанки и весели истории са подготвили артистите. В благотворителния базар с ръчно изработени красиви картички участваха и възпитаници на Помощно училище "Св. Паисий Хилендарски".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай