Кметът на Девин бесен от изказване на Десислава Атанасова

Кметът на Девин бесен от изказване на Десислава Атанасова | StandartNews.com

Смолян. „Като кмет на Девин каня г-жа Десислава Атанасова да дойде в града и да каже пред хората своето мнение за решението на министър Таня Андреева и правителството на Пламен Орешарски от есента болницата да заработи". Това гласи острата позиция на кмета на Девин Цветалин Пенков по повод изказване на депутата от ГЕРБ Десислава Атанасова в Агенция „Фокус", че нито Инициативният комитет „Здраве за общините Девин, Борино и Доспат", нито кметът на община Девин са потърсили помощ от държавата за отваряне на болницата в родoпския град. Тя бе разпространена от пресцентъра на община Девин.

„Относно абсурдното изявление на г-жа Десислава Атанасова в Агенция „Фокус", смятам, че е по-добре да ходи в парламента и да си гледа работата като народен представител, а не криейки се, да прави тези нелогични, абсурдни и клеветнически изявления. С днешното си становище Атанасова показва, че не е представител на народа, че не се интересува от проблемите на хората, а се интересува единствено от властта и собственото си облагодетелстване", пише още в официалното писмо на кмета.

Ето още от реакцията на кмета на Девин Цветалин Пенков:

„Девин ще я запомни като най-слабият министър на здравеопазването, който не направи нищо, за да реши проблемите на три общини – Борино, Девин и Доспат. Напротив – тя доказа, че е съдействала активно в Девин болница да няма. Това се разчита и от призива й да не се отпускат пари за болницата.

Като кмет на Девин каня г-жа Атанасова да дойде в града и да каже пред хората своето мнение за решението на министър Таня Андреева и правителството на Пламен Орешарски от есента болницата да заработи. Нека г-жа Атанасова дойде в дома на семействата, чийто близки починаха заради липсата на болница и адекватна спешна помощ, за да им каже защо нищо не е направила да има адекватно здравеопазване в Девин и защо не трябва да има.

Г-жа Атанасова е символ на отрицанието. Нейните празни приказки за проекти, които щяла да даде на болницата в Девин, бяха просто начин да отлага проблема във времето и да лъже хората в очите. Днес в Девин има надежда, вяра в по-добро. За хората г-жа Атанасова ще остане просто съучастник в затъването на лечебното заведение. Впрочем, преди два месеца народът й даде най-голямата оценка, изпращайки я в небитието".

По рано днес депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова заяви пред "Фокус", че нито инициативният комитет „Здраве за общините Девин, Борино и Доспат", нито кметът на община Девин искат помощ от държавата, която е помощ със загриженост за достъпа до медицинска помощ на гражданите от този труднодостъпен район. „Инициативният комитет и кметът искат едни финансови средства да бъдат налети в едно фалирало лечебно заведение, което е общинско. Отговорността за това фалирало лечебно заведение трябва да се носи от тези, които са управлявали общината и лечебното заведение. Когато преди месеци се водеше дебат дори в пленарна зала за това какво ще се случва в болницата в Девин, аз много ясно обясних на всички колеги от всички парламентарни групи, че за да функционира едно лечебно заведение, то трябва да има сграда, в която да се помещава. От цялата кореспонденция и от всички действия, които предприеха не само аз и моят екип, а и впоследствие и екипът на служебния министър на здравеопазването, стана ясно, че сградата на общинската болница в Девин е запорирана, тъй като има огромни задължения", каза още бившият здравен министър по повод тежката ситуация с болницата в Девин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай