Кмет с остър тон към депутат

Кмет с остър тон към депутат | StandartNews.com

Благоевград. "Изумен съм от наглостта и безочието на народния представител Емил Костадинов. Пет дни след наказателната акция срещу Благоевград гражданите разбраха само едно - депутатът Костадинов е доволен от парите, които получи избирателният му район. Депутатът е леко неудовлетворен от това, че нищо не получи родният му град. Може би, депутатът е неудовлетворен, че благоевградчани не удовлетвориха неговото желание да стане кмет и затова той говори за града си в трето лице, а може би и партийните му интереси вече са изнесени по поречието на Места." Това твърди благоевградският кмет Атанас Камбитов в отговор на позицията на депутата от БСП.

Костадинов определи като „смешен плач" действията на градоначалника срещу отрязаните от правителството проекти на общината. И увери, че всичко е публично и прозрачно. „Жалко и тъжно е, когато забравяш откъде си тръгнал. Високомерието никога не е добър съветник. Негов дълг беше да направи така, че средствата за Благоевград да са повече от 0, каквито са в момента. Мекушавото сричане по темата е признак на тотална абдикация от отговорност и неспособност за отстояване на позициите и интересите на благоевградчани. Поведение, от което не съм изненадан и което той превърна в своя запазена марка", казва още Камбитов.

Публичност и прозрачност са последните думи, които могат да се ползват в едно изречение заедно с разпределението на средствата по програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите", смята градоначалникът. Община Благоевград е сред първите по усвояване на европейски средства в страната. Това е единственият атестат за работата на общината и е мъжко този факт да бъде признат, но някои хора няма как да разберат това, допълва кметът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай