Кмет с "метла" за роднини на опонент и предшественик

Кмет с "метла" за роднини на опонент и предшественик | StandartNews.com

Кметът на община Белица Радослав Ревански прави чистка на роднините на депутата Муса Палев и на бившия градоначалник Ибрахим Палев. 10 души вече са освободени от общинска администрация, шестима от тях са близки на депутата и бившия управник, който му е вуйчо. На улицата са братът и двамата шуреи на независимия народен представител. Трима други негови родственици се водели само по документи като горски служители.

"Тези хора нямат ценз, нищо не работят. Тримата горски никой не ги е виждал да работят. Само заплати са вземали. Такива хора не ми трябват. Получават заплата, а си стоят вкъщи. Те бойкотират работата ми", категоричен бе Ревански. Сред бойкотиралите работата на новия управник се оказа и племенникът на Муса Палев - Мустафа Палев, който е уволнен от инвестиционния отдел в кметството. Прегрешението му било, че по документи имало асфалтиран път от Горно Краище до Краище, но на практика асфалтът бил положен на друго място.

Главният секретар на общината също е в редиците на безработните. Масовата чистка не подмина трима пазачи и чистачките на кметствата в селата Лютово, Орцево и Горно Краище. Кметът Радослав Ревански разкри, че на повечето от овакантените места вече е назначил свои хора, на които има доверие. Местни хора смятат, че управникът прекалява с реваншизма. „Не може всички освободени да нямат ценз. Какъв ценз трябва, за да си чистач или пазач? Няма как всички да са некадърни", коментират жители на Белица.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай