Кърджали чества 177 години от рождението на Апостола

Кърджали чества 177 години от рождението на Апостола | StandartNews.com

Общоградското тържество в Кърджали по случай 177 години от рождението на Апостола на свободата започна с изпълнение на стихове за Левски и вечните песни на България.

Много кърджалийци се събраха пред паметника на великия възрожденец в центъра на града, за да поднесат венци и цветя на признателност пред делото на великия българин.

„Ние не познавам по-могъщ, обединяващ фактор за българите от личността на Васил Левски. И днес се съизмерваме с Дякона и вървим към неговата „чиста и свята република", каза в словото си Иванко Маринов – секретар на Общински комитет "Васил Левски"- Кърджали. Маринов припомни, че много са паметните места, свързани с Левски в България и зад граница. В организираното от община Кърджали и Общински комитет "Васил Левски" тържество се включиха зам.-областният управител Назми Мюмюн и зам.- кметовете Елисавета Кехайова,Иван Велев, лидери на политически партии, представители на патриотични организации, ръководители на културни институции, много граждани. Венци и цветя бяха поднесени от името на председателя на местния парламент Раиф Мустафа, кмета на Кърджали Хасан Азис, от народните представители от региона Милко Багдасаров, Цвета Караянчева и Мустафа Ахмед.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай