Извънредно издават документи заради изборите

Извънредно издават документи заради изборите | StandartNews.com

Дирекциите „Български документи за самоличност" в Пиринския край ще работят извънредно в събота и неделя заради местните избори на 25 октомври. В седмицата преди вота и националния референдум е създадена необходимата организация българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи за самоличност, да имат възможност да упражнят правото си на глас. За целта до 25 октомври включително Дирекциите „Български документи за самоличност" в Благоевградска област ще работят извънредно.

Гражданите, подали вече заявление за нова лична карта, ще я получат в необходимите срокове. При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 23 октомври, по искане на гражданите, ще бъде издасено удостоверение, с което да гласуват. За да се случи това, гражданите трябва лично да подадат искане в РУ при ОД на МВР Благоевград за дните от 20 октомври до 24 октомври за времето от 08.30 ч. до 17.30 ч. и на 25 октомври от 08.00 ч. до 18.00 ч. В случай на подадено и регистрирано по постоянен адрес заявление за издаване на лична карта, удостоверение може да се издаде във всяко полицейско управление независимо от обявения постоянен и настоящ адрес.

При провеждане на втори тур на изборa за кметове ще се издават нови удостоверения от 27 октомври по аналогичния начин и време. Удостоверението се издава, за да послужи само пред секционната избирателна комисия и е валидно единствено за изборния ден.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай