Именуваха улиците в най-новото ни село

Именуваха улиците в най-новото ни село | StandartNews.com

Жителите на най-новото село в България – гоцеделчевското Попови ливади, вече няма да имат проблем с адресната регистрация. Общинските съветници в Гоце Делчев дадоха имена на улиците в селището на своя сесия в четвъртък. В огромната си част бяха избрани наименования на местности и върхове в Южен Пирин, където се намира населеното място. Не се приеха предложенията на граждани да се кръстят някои от улиците на митрополити – Борис, Макарий, Натанаил.

Главната улица от града за санданското село Катунци вече се казва „Гоце Делчев", тъй като минава до паметника на великия революционер. Най-дългата улица пък е „Лагера", защото стига до ученическия лагер в селото. „Крива река", „Чатал чешма", „Еделвайс", „Орбел", „Неврокоп", „Македония", „Хайдушка вода", „Ореляк" са сред избраните имена на улици в най-новото българско селище.

Стотици жители на Гоце Делчев отдавна станаха селяни. И нямат нищо против. А след пощенския код, който е 2906, вече всеки знае на коя улица е неговият имот. Над 400 вили и къщи на неврокопчани има в курортното селище. Общината има възможност да го развива с включването му за финансиране по различни европейски и национални програми през новия програмен период 2014-2020 година. Допреди година това нямаше как да се случи, тъй като не се отпускат инвестиции за ненаселени места. Но от май 2015 г. това не важи за Попови ливади. Сега няма пречки да се обновява обявеният още през 1967 година за климатичен планински курорт в Пирин планина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай