Има споразумение между шефове и работници на „Пиринска мура”

Изплащат заплатите на над 250 души

Има споразумение между шефове и работници на „Пиринска мура” | StandartNews.com

Банско. Ръководството на "Пиринска мура" и работници постигнаха споразумение. След намесата на държавата в сряда в Банско дойдоха членове на Управителния и Надзорния съвет на „Пиринска мура„ АД. Те проведоха преговори с представители на над 250-те работници, които не са вземали заплати от месец септември 2013 г. От САЩ пристигнаха Александър Грос и Айзък Оберландер. Двамата увериха, че на 18 февруари внесеният седмица по-рано от Надзорния съвет иск за обявяване в несъстоятелност на предприятието е изтеглен.

 

Според постигнатата договореност до края на седмицата предприятието трябва да бъде подготвено за работа. На 24 февруари работниците ще получат заплатите си за септември, а на 26 февруари - заплатата за октомври. За да се осигурят финансови постъпления, работниците трябва да осигурят 4 контейнера готова продукция до 6 март и още 12 контейнера до края на същия месец. За всеки контейнер Надзорният съвет ще превежда само за заплати по 25 хил. лева.

Определя се краен срок за погасяване на всички забавени възнаграждения през април, като едновременно с това се плащат ритмично и заплатите за настоящата година. Договорено беше още от складираните 30 хил. стола, повредени от тайфуна Санди в складовете на компанията в Ню Джърси, всеки месец да се ремонтират минимум 1000 броя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай