Хранят децата с яйчен прах и съмнителна кайма

Хранят децата с яйчен прах и съмнителна кайма | StandartNews.com

Стара Загора. Две основни нарушения – предлагане на кайма вместо мляно месо и използване на яйчен прах вместо пресни яйца, са установили санитарните инспектори при масовите проверки на качеството на храната, която се предлага на учениците и децата в детските ясли и градини в Старозагорско. В менюто на подрастващите са били установени и други недопустими храни - пресни колбаси със съдържание на мазнини над допустимото, кисело мляко с по-висока масленост, пържени ястия и др.

 

Проверките бяха инициинирани от старозагорския областен управител Живка Аладжова след неотдавнашното хранително натраяване в Сливен. Извършени са били общо 125 проверки на кухненски блокове към детски градини и ясли, детски млечни кухни, ученически столове от двете държавни инспекции – здравната и по безопасността на храните. Резултатите бяха огласени на работна среща в областната управа във вторник.

 

За констатираните нарушения в храненето на подрастващите и несъответствията в технологично оборудване и системи за управление и безопасност на храните инспекторите са съставили актове и са издали предписания за отстраняване на проуските.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай