Десетки деца натровени от храна в Сливен

Десетки деца натровени от храна в Сливен | StandartNews.com

Сливен. Пилешка супа прати десетки деца от Сливен в болница вчера. Хлапетата са със симптоми на хранително отравяне, някои са в тежко състояние. Те са обядвали в училищните столове. "До 18,30 часа в петък са приети 50-60 деца", заяви пред "Стандарт" д-р Митко Баев, началник на инфекциозното отделение в сливенската болница. "Най-вероятно причината е храна, която са яли всички. Повечето споменават за супа, която консумирали в петък на обяд. Това ще се изяснява тепърва, сега имаме по-важни задачи", каза още д-р Баев.

Разтревожени майки и бащи разпитваха своите деца дали са обядвали в училищния стол в петък. Предполага се, че те са консумирали храна от фирма за кетъринг, която зарежда училища от Сливен и региона. "Само една фирма храни 21 училища в Сливен и Котел. Оплакванията на децата са от пилешката супа, сервирана във всичките школа", каза Бисерка Василева от РИО на МОН в Сливен.

Две от тези училища не са подали сигнал за натровени деца. Става дума за фирма КЕЙ ЕНД ВИ, уточниха от инспектората. Негови служители в петък вечер са били в постоянна връзка с директорите на училищата и болниците.
От Бърза помощ потвърдиха, че са постъпили ученици и от околните селата. Леглата в инфекциозното отделение на областната болница бяха заети. Затова част от хлапетата са прехвърлени във военна болница.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай