Греков направи първа копка на спортна зала в Рудозем

Греков направи първа копка на спортна зала в Рудозем | StandartNews.com

Смолян. Министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков направи първа копка на спортна зала в Рудозем. Той и кметът на града Румен Пехливанов дадоха началото на придобивката, която ще бъде изградена по проект по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013. На събитието присъства и зам.-министърът на земеделието и храните д-р инж. Валентина Маринова.

Инвестицията в размер на над 5 млн. лева е безвъзмездна финансова помощ по мярка 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони" по ПРСР, съобщават от пресцентъра на министерството. Освен в Рудозем, със средствата ще построят и две спортни игрища в родопските села Елховец и Чепинци.

Министър Греков изрази радостта си, че се подобряват културните, спортните и социални услуги за хората в района с помощта на Програмата за развитие на селските райони.

От Община Рудозем са спечелили и други проекти- по мярка 322 „Обновяване и развитие на населените места". Те касаят реконструкция на общински пътища и улици. Пожеланието на земеделският министър бе всички проекти да завършат в срок.

Димитър Греков се включи и в празника на Рудозем по повод 100-годишнината от създаването на общината, както и Деня на миньора на 16 и 17 август. По време на празничните дни централната улица на миньорския град ще бъде затворена за движение. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай