Глобяват осем партии за непочистени плакати

Глобяват осем партии за непочистени плакати | StandartNews.com

Враца. Врачанската община съставя актове на партии и коалиции, които още не са почистили предизборната си агитация. СДС, Коалиция за България, ДАНО, ГОРД, Център „Свобода и достойнство", „България на гражданите", ЛИДЕР и ДСБ ще трябва да платят глоби от 200 до 5000 лева в зависимост от броя плакати, които не са махнали.

Веднага след парламентарните избори със заповед на кмета Николай Иванов е сформирана общинска комисия, която да провери дали има афиши след крайния срок за премахването им. Тогава са засечени 85 нарушения.

Съставени са протоколи, които са предадени на местните офиси на 14-те партии, нарушили Изборния кодекс. Това са били СДС, Атака, Коалиция за България, ГЕРБ, ВМРО, НФОБ, ДПС, Нова алтернатива, ДАНО, ГОРД, Център „Свобода и достойнство", България на гражданите, ЛИДЕР и ДСБ. Даден им е седемдневен срок за възражения и премахване на плакатите. В този период шест от партиите са ги почистили. Това са Атака, ГЕРБ, ВМРО, НФОБ, ДПС и Нова алтернатива. След направените нови проверки се оказало, че осем политически сили не са си мръднали пръста да изчистят афишите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай