Футболно дерби за Ботевите дни

Футболно дерби за Ботевите дни | StandartNews.com

Футболен турнир за деца до 14-годишна възраст ще бъде включен в програмата за Ботевите дни във Враца. Решението за спортното мероприятие бе взето на заседанието на органицазионния комитет, който стяга мероприятията по случай 140-та годишнина от подвига на Христо Ботев и неговата чета. Това е първото по рода си спортно събитие, което ще бъде включено в честванията. Турнирът ще се финансира от фен клуба на местния футболен тим.

И тази година в програмата са включени традиционните културни прояви, посветени на поета-революционер. Сред тях са литературният конкурс за стихотворение и есе, рециталът за изпълнение на Ботева и възрожденска поезия и проза, художествени изложби и други.

Честванията във Враца ще бъдат отбелязани и с концерти на открито, в които участие ще вземат трио „Тенорите", група „Фънки Миракъл", квартет „Интро" и танцов състав „Хемус".

„Ботеви дни 2016" ще бъдат открити на 27 май с изпращане на походниците от 70-тия Национален туристически поход „Козлодуй - Околчица".

На 1 юни, когато небето над Враца е озарено от тържествената митинг-заря, в града ще има и светлинно шоу 3D мапинг. Културните прояви и чествания ще приключат на 2 юни с възпоменателен митинг и всенародно поклонение на връх Околчица.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай