Екопак с нова арт кампания за разделно събиране на боклуци

Екопак с нова арт кампания за разделно събиране на боклуци | StandartNews.com

София. С нови питомци ще се сдобие София тази седмица - нестандартните "домашни" любимци изненадаха гражданите в централната част в столицата, около Докторската градина. Те носят любопитните имена Хартояд, Стъклояд и Пластояда - заради точно определения си вкус към храна.

Мисията на градските животинки е част от дългосрочната кампания на Организацията за оползотворяване на отпадъци от опаковки ЕКОПАК БЪЛГАРИЯ, а именно да създадат трайни навици у децата и техните семейства за разделно събиране на отпадъци от опаковки и изграждане на отговорно отношение към околната среда.

Трите познати досега син, жълт и зелен контейнер за разделно събиране на отпадъци от опаковки на ЕКОПАК оживяват в атрактивни, дружелюбни образа на животинки. С тези нови герои ЕКОПАК цели да представи разделното събиране на отпадъци от опаковки като лесно и забавно и да го превърне в ежедневен навик и естествен начин на живот на модерния човек, който има отношение към природата и бъдещето на планетата.

Към момента атрактивните контейнери могат да се видят в централната част на София, а по-късно и в други градове в страната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай