Добринище с двоен празник на 22 септември

Добринище с двоен празник на 22 септември | StandartNews.com

Жителите и гостите на курорта Добринище ще празнуват 2 в 1 навръх 22 септември. На тази знакова за българската история дата е празникът на града. Затова местните и техните гости ще се веселят от сърце. Те най-напред ще почетат Деня на Независимостта с поднасяне на венци и цветя. А тържествата за градския празник стартират още в понеделник вечерта.

На сцената ще се качат и ще покажат своя талант духовият оркестър и самодейните състави към НЧ „Димитър Благоев - 1925" в планинския курорт. Изпълненията им ще са под открито небе в центъра на града. Навръх двойния празник песните и танците ще продължат с пълна сила. Специално са поканени Мъжка фолклорна група „Огражденска четворка" и Фолклорен ансамбъл „Гайтан" от петричкото село Първомай. В сградата на кметството пък десетки малчугани ще участват в конкурс а най-добра рисунка.

„Очакваме да ни гостува ръководството на община Банско. Ще има туристи от цяла България, винаги е така за градския ни празник. Хубавото е, че всички ще могат да видят и да отдъхнат от народните хора и танците в градския ни парк, който официално открихме на 17 септември", заяви кметът на известния с условията за СПА и ски курорт Китан Галчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай