Деца от Ардинско на летни курсове по Коран

Деца от Ардинско на летни курсове по Коран  | StandartNews.com

Кърджали. За поредна година над 50 деца от територията на община Ардино са поискали да бъдат включени в организираните от Главното мюфтийство летни курсове за изучаване на Свещения Коран и исляма. Това съобщи Ерхан Реджеб, наместник-мюфтия на Районното мюфтийство в Кърджали.

Малчуганите са на възраст от 8 до 14 години. Те ще бъдат обучавани в джамиите от местните имами. Курсове се провеждат в Ардино, квартал „ Диамандово", Бял извор, Жълтуша и Падина. По време на курса децата изучават основите на мюсюлманската вяра, отслужване на молитва (дуа), правилата за четене на арабски език и как да четат езан. Организират се забавни и спортни мероприятия.

9-годишният Левент Якуб и 12-годишната Арзу Шенол от Ардино за трета поредна година се включват в летните курсове. През лятната ваканция вместо да седим цял ден пред компютъра, изучаваме основните познания за мюсюлманската религия, казват децата.

Курсовете ще продължат до края на август, а в началото на септември всички, завършили успешно, ще се явят на регионално състезание. Победителите в него ще участват на Националното състезание, където ще се състезават с най-добрите ученици от цялата страна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай