БСП: Варна в хаос, смени 5 кмета

БСП: Варна в хаос, смени 5 кмета | StandartNews.com

Варна. Варна се намира в безпрецедентен хаос и пълен управленски абсурд, алармира на пресконференция градският лидер на БСП Борислав Гуцанов. Според него единственият начин за изход от кризата е провеждането на предсрочни избори за кмет и Общински съвет.

"Не може ГЕРБ да избират временно изпълняващ длъжността кмет на Варна, който по-късно да отстраняват и да се избира втори. Не може градът да се хвърля в хаос. Само за 6 месеца Варна смени 5 кмета, което е пълен абсурд", коментира Гуцанов.

Според него местният парламент в настоящия си вид не може да се справи със ситуацията, а морската столица от водещ град се е превърнала в развалина.

"Не е въпросът в смяната на мнозинството, а в новото излъчване на съветници от страна на варненци. Очаквам в сряда на предстоящата сесия на местния парламент още веднъж да има избор на кмет. Това безумие във Варна не може да продължава", заяви червеният лидер.

Според последното развитие на нещата Административният съд върна на кметския стол доц. Христо Бозов. От Общинския съвет заявиха, че ще обжалват решението на магистратите на по-висока инстанция. Междувременно доц. Бозов освободи временния досега кмет арх. Димитър Николов, който е в болничен. Самият Христо Бозов е в отпуск и го замества зам.-кметът по инфраструктурата Богдан Караденчев.

Съветниците от БСП ще присъстват на сесията, която предстои, но единствено заради точки, касаещи 24 май.

Борислав Гуцанов посочи, че декларацията на партията за предсрочни избори за Общински съвет е в сила и призова ГЕРБ да последва примера на БСП.

От червената партия са се спрели на една кандидатура за кмет на Варна, която ще обявят след 3 дни. Личността, която ще бъде предложена, е надпартийна и най-вероятно жена.

Според непотвърдена информация градският лидер на БСП визира проф. д-р Анелия Клисарова - председател на здравната комисия към Общинския съвет, ръководител на Клиниката по нуклеарна медицина, метаболитна терапия и лъчелечение в университетската болница „Св. Марина" и два мандата ректор на Медицинския университет във Варна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай