Бизнесмен заледи корт и го превърна в първата пързалка в Добрич

Бизнесмен заледи корт и го превърна в първата пързалка в Добрич | StandartNews.com

Добрич. В навечерието на новата година жителите и гостите на Добрич се радват на първата в града истинска ледена пързалка. Тя се появи на мястото на централния тенис корт в кoмплекс „Изида" в градския парк, като така собственикът му превърна лятното спортно съоръжение в зимно за радост на малки и големи.

Пързалката е осветена и озвучена, а таксата за една сесия от 90 минути е само 5 лв. Общо четири сесии има обявени и така ледената пързалка може да се ползва от 15 до 22.30 часа. Тъй като това е първата по рода си пързалка в Добрич, нейният собственик през сезон 2013/2014 предоставя кънки на място безплатно. Кокетното съоръжение може да се използва като учебно, шегуват се добричлии, вече опитали удоволствието да се пързалят на лед, като припомнят, че в течащата реконструкция на градския парк по проект на общината също е предвидено изграждането на ледена пързалка, която ще бъде част от настоящото езеро.

Проектът е на стойност 5 млн. лв. по ОП „Регионално развитие", като със средствата ще бъдат обновени общо 220 дка от добричкия парк, който е паметник на парковото и градинско изкуство и е на възраст над 150 години. Освен възстановителни дейности на алейна мрежа и паркови зони, е предвидено изграждането на няколко нови съвременни съоръжения за отдих и забавления. Едно от тях е именно ледена пързалка, която се планира да работи поне 6 месеца в годината. Ремонтните дейности по проекта трябва да бъдат приключени юни тази година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай