Битката за парк Бедечка продължава

Битката  за парк Бедечка продължава | StandartNews.com

Стара Загора. Битката за бъдещето на старозагорския парк „Бедечка" очевидно ще продължи.

Това стана ясно след днешното заседание на общинските съветници, които отхвърлиха предложението на кмета Живко Тодоров за промяна на общия устройствен план на града в частта му за парк "Бедечка". То събра само 2 гласа "за", болшинството (27) се въздържаха или бяха против (7). Основният аргумент на градските старейшини за бламиране на предложението бе, че отчуждаването на вече реституираните имоти би струвало на общината и данъкоплатците близо над 35 млн. лв.

"Битката за парка тепърва започва", обявиха веднага след решението на общинския съвет от сдружение "Запазете Бедечка". Според тях общинарите не са взели предвид най-важния аргумент, а именно, че проектът за общ устройствен план е бил приет без задължителното по закона за устройство на територията заснемане на растителността.

От гражданското сдружение припомнят, че досега в защита на застрашената зеления оазис в североизточния край на Стара Загора са се обявили учени от западни университети, архитекти, природозащитни организации, дори фенове на "Берое". Плакати за запазване на парка имало и на вчерашния победен за „зелените" финал за Купата на България в Ловеч.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай