Бдителен кмет спаси от пожар коли на паркинг

Бдителен кмет спаси от пожар коли на паркинг  | StandartNews.com

Зоркият поглед на кмета на петричкото село Митино спаси от опожаряване десетки коли на паркинга срещу сградата на община Петрич. Венцислав Георгиев паркирал своята „Тойота" към 13,45 часа в четвъртък, за да отиде на общинската сесия.

„Изведнъж видях, че от автомобил, който бе на 5-6 метра от моя, излиза пушек изпод предния капак. Само минути по-рано минах покрай пожарната и видях, че мой познат е на работа и е там. Звъннах директно на него, защото през телефон 112 щеше да се загуби ценно време", разказа за инцидента кметският управник. Екип огнеборци пристигнал на втората минута и започнал да гаси огъня, който обхванал цялата предница на л.а. „Опел Зафира", собственост на Неделчо Делев, общински съветник в Петрич от партия „Българска социалдемокрация".

„Предницата на колата му е унищожена от огнената стихия, но пожарникарите спасиха съседните возила от пламъците. Можеше да стане огнен ад и да изгорят много коли, ако не бе бързата им реакция. Неделчо Делев дойде на мястото на инцидента, съставиха протокол и се върна да участва на сесията на общинския съвет", каза още Венцислав Георгиев. Направих каквото е необходимо, заслугата за предотвратения голям пожар е на огнеборците, допълни кметският управник. Причина за възникването на огъня е късо съединение в автомобила на местния парламентарист.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай