Баба брои 2,5 бона за три пакета вафли

Баба брои 2,5 бона за три пакета вафли | StandartNews.com

Бургас. Нови хватки измислиха телефонните мошеници, за да измъкват спестяванията на наивни пенсионери. Последният хит на измамите са вафли и бисквити, пробутвани за пачки с пари.

 

83-годишна бургазлийка стана трета жертва само за една седмица в морския град. Тя платила на мошениците 2500 лева, за да получи колет с три пакета вафли. Измамата е станала на 17 февруари. Непознат мъж позвънил на домашия й телефон и съобщил, че носи армаган от сина й, който живеел във Виена. Измамникът казал, че ще донесе колет, в който имало лекарства, билки и 36 000 евро в кеш. За да получи пратката обаче, жената трябвало да плати 8100 лева. Жената разполагала само с 2500 лева и с готовност ги предала на "куриера", като обещала да доплати остатъка след като получи парите. Двамата се срещнали на кръстовище в центъра на Бургас близо до хотел "Атаген". След като отворила колета, възрастната жена установила, че в него има три пакета с вафли, но от посредника нямало и следа.

 

Само преди няколко дни други две пенсионерки в Бургас станаха жертви на подобна измама. 88-годишна баба плати 5200 лева за колет с бисквити. Друга жена, на 86 години, пък се отърва само със 700 лева за колет, в който вместо обещаните 36 000 долара, намери отново бисквити.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай