Ардино обменя опит с Априлци

Ардино обменя опит с Априлци | StandartNews.com

Ардино. Обучение на екипите и бенефициентите, ангажирани в прилагането на Стратегията за местно развитие проведоха представители на Сдружение "МИГ – Ардино" и техни колеги от град Априлци.

На работните срещи са дискутирани различни теми като проучванията на съответната територия, очаквания и нагласи на местното население, създаване на местни лидери. По време на дискусиите домакините от Априлци са представили устойчиви публични проекти - Детска площадка в с. Борима и Многофункционална сграда за предоставяне на културни услуги в град Троян. Организирани са и посещения в мебелното предприятие "Елеганс" и фирма за месопреработване "Родопа".

Осъществени са и няколко важни и полезни срещи с представители на Национална селска мрежа в регион Ловеч и с кмета на Община Троян Донка Михайлова, която дълги години е работила в неправителствения сектор. Освен това родопчани са имали възможност да се докоснат до историческите и културни забележителности на Троянския край, сред които Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата в село Орешак.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай