8 години затвор за бияча на лекарка от Хасково

8 години затвор за бияча на лекарка от Хасково | StandartNews.com

Присъда от 8 години и половина получи ром от Хасково, който през март тази година ограби и преби зверски една от най-известните местни педиатърки - д-р Велислава Джонева.

Нападението стана привечер на 13-ти март пред дома на майката на лекарката на ул." Одрин", където тя спряла колата си, за да отиде в жилището на родителката си за да й постави инжекция. Тогава 35-годишният Йордан Александров издърпал д-р Джонева от автомобила повалил я на земята, започнал да я налага, грабнал чантата й с пари и лекарски принадлежности на обща стойност около 600 лв., и избягал.

В следствие на побоя лекарката беше с опасност за живота. Тя имаше няколко счупени ребра, а в последствие се наложи и спешна операция за отстраняването на далака й.

Присъдата за нападателят беше постановена от 3-членен състав на Хасковския окръжен съд с председател съдия Филип Филипов. Още в началото на процеса подсъдимия се призна за виновен, даде съгласие да не се събират повече доказателства за вината му и затова процесът мина по съкратената процедура. „ Признавам за всичко, което съм направил. Виновен съм. Съжалявам", каза в съдебна зала Йордан, който има още 8 присъди, сред които и изтърпяно лишаване от свобода.

За деянието, извършено от Йордан над др-р Джонева, законът предвижда наказание лишаване от свобода от 5 до 15 години.

Според пострадалата лекарка и адвокатът й Таня Захариева присъдата е трябвало да бъде ако не максимална, то поне 10-годишна за Йордан заради множеството му рецидиви и фактът, че той е личност, опасна за обществото.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай