7 арестувани и 10 профилактирани при лов на наркотрафиканти край училища

7 арестувани и 10 профилактирани при лов на наркотрафиканти край училища | StandartNews.com

7 души са арестувани, а други 10 профилактирани при мащабна акция за лов на наркотрафиканти около сливенските училища. Профилактираните са ученици от различни школа, заяви пред журналисти комисар Чавдар Божурски, директор на ОДП-Сливен. Акцията е проведена от 20 до 24 април. Задържан е и Веселин Иванов - 28-годишен бивш затворник, който се оказа притежател на подвижна нарколаборатория.

Това е 11-та по ред нарколаборатория, която разбиваме тази година, каза Чавдар Божурски. От началото на годината сливенските криминалисти са иззели 70 килограма марихуана, 1 килограм амфетамини и 10 килограма друга дрога. Веселин Иванов е оставен в ареста с постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража". Останалите шестима са арестувани за 24 часа и освободени. Сред тях има и ученици, казаха от полицията.

Зам.-окръжният прокурор на Сливен Веселин Гангалов съобщи, че и две от образуваните досъдебни производства се наблюдават от прокурори в окръжна прокуратура Сливен, а останалите от районна прокуратура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай