Таблет в леглото убива либидото

Не се отпускайте, качването на килца е заразно и за половинката

Таблет в леглото убива либидото | StandartNews.com

Ставаш сутрин. Събуждаш децата, правиш им закуска и ги изпращаш на училище, а ти прекарваш деня в офиса. След работа пазаруваш, правиш вечеря и слагаш масата. След това измиваш чиниите, преглеждаш домашните и слагаш всички по леглата. Най-накрая е тихо, всички спят, само ти не. Не можеш да се отървеш от досадното чувство, че си забравила нещо. Ами да, забравила си за човека до теб. Колкото и просто да изглежда, съвместният живот също изисква някакви усилия. Списание Health.com ти подсказва какво трябва да правиш, за да имаш здрава връзка и да не се превърнете в една от онези двойки, които

се разделят на 50 "поради несходство в характерите"

Колкото и да не ни се ще, рутината бързо навлиза във всяка връзка. Ако искаш ти и твоят човек да излезете от коловоза, измисли за следващия уикенд някакво ново забавление. Според едно психологическо проучване двойките, които по-често се престрашават да опитат нещо ново, се чувстват много по-комфортно заедно. Представи си колко прекрасно би било просто да се качите в колата и да тръгнете в неизвестна посока. Да се озовете в град, който не сте посещавали, без да имате резервация за хотел или ресторант. Ако не си падате по пътешествия и сте любители на домашния уют, препоръчваме да опитате с експеримент в кухнята. Изберете си интересна рецепта за мексиканско ястие например и се опитайте да го приготвите заедно. Ако в крайна сметка не се получи, винаги можете да си поръчате пица.

Хиляди изследвания непрестанно доказват колко вредни за човешките отношения са новите технологии. Вече не си пишем писма, а SMS-и, не оставяме бележка на възглавницата, а пращаме e-mail, не си казваме, че се обичаме,

а си постваме сърчица във Фейсбук

Всички знаем златното правило, че спалнята е предназначена само за секс и сън, но все още не го спазваме. Крайно време е да разкараш всички таблети и смартфони от леглото и да се отпуснеш в прегръдките на любимия, без да си увита в кабели. Гарантираме ти, че връзката ти ще бъде много по-пълноценна.

Известно е, че както жените, така и мъжете са склонни да занемарят външния си вид, след като кажат "Да". Според проучване от 2007 г. има зависимост между теглото на мъжа и на жената, т.е. - когато единият качва няколко килца, другият също спира да обръща внимание на тлъстинките. Така че, освен ако не искате "докато смъртта ни раздели" да включва хронични здравословни проблеми като сърдечно-съдови заболявания и диабет, то обърнете внимание на здравословното хранене.

Ако проблемите ви не се коренят в повечкото килограми, а в ниското либидо, то задължително включете повече морска храна в седмичното меню на семейството. Стридите например са един от най-добрите източници на цинк, който помага за повишаване на либидото. Някои видове риба като

сьомгата и херингата също са афродизиак

Те са богати и на омега-3 мастни киселини, така че освен че ще разгорещят любовния ви живот, ще се погрижат и за здравето на сърцето ви.

Независимо дали ще се възползвате от тези съвети, или вече сте открили свой собствен начин да стоплите отношенията с вашата половинка, най-важното, което не бива да забравяте, е, че не трябва да се сравнявате с останалите двойки. Скорошно американско проучване доказва, че двойките, който сравняват щастието си с това на останалите, го губят много по-бързо от тези, които не го правят.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай