Скандален шахматист стана журналист

Скандален шахматист стана журналист | StandartNews.com

Благоевград. Цяла година скандалният благоевградски шахматист Борислав Иванов бе „разпъван на кръст" от медиите. Той обаче премина от другата страна на „барикадата" и от няколко дни е журналист в местна телевизия. Смени шахматната дъска с микрофон.

„Дълго време търпях какви ли не атаки срещу мен, при това недоказани. Не само от шахматната ни федерация, от мои колеги, но и от определени медии. Сега обаче аз ще задавам въпросите и ще давам оценките си за случващото се. Харесва ми да съм репортер, да ходя по събития. През декември реших, че трябва да се пробвам. Взеха ме на стаж в благоевградска телевизия", сподели Иванов, който вчера бе с микрофона до министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева. Студентът в Югозападния университет призна, че е притеснен, но се надява постепенно да се отпусне и да си върши добре работата.

Не се отказва и от обжалването в съда на решението за изхвърлянето му от шахмата. Готов е да се докаже и като треньор по шах. Младият ФИДЕ - майстор дава частни уроци по шахмат срещу 10 лева на час.

„Няма обаче много желаещи. Пък и тръпката ми сега е журналистиката", каза още Боби, за който от края на 2012 г. шахматисти и организатори на турнири имаха съмнение, че използва електронна и нерегламентирана помощ по време на партиите си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай