Руснак плати 100 млн. евро за острова на Онасис

Руснак плати 100 млн. евро за острова на Онасис | StandartNews.com

Преди малко повече от месец собственикът на "Монако" Дмитрий Риболовлев плати 100 млн. евро за острова на фамилия Онасис. Райското кътче носи името Скорпиос и се намира в Йонийско море. Преди това е принадлежало на внучката на легендарния корабен магнат Аристотел Онасис - Атина.

На този остров през 1968 г. Онасис се жени за Жаклин, вдовицата на президента на САЩ Джон Кенеди. Годишната поддръжка на острова е около 1,5 млн. евро. Това обаче едва ли ще е проблем за Риболоврев, чието състояние се изчислява на 9,1 млрд. долара, което го нарежда на 119-о място сред милиардерите в света, според списание "Форбс". Реално купувач на Скорпиос е една от компаниите, които се занимават с делата на дъщеря му Екатерина. Дмитрий има още едно момиче - Ана. Именно Катя обаче е голямата слабост на бизнесмена. През декември 2011 г. й купи най-скъпия апартамент в Ню Йорк с площ 662 кв. м, изглед към Сентрал парк в Манхатън и цена от 88 млн. долара.

Риболовлев е роден през 1966 г. в Перм. Дипломиран кардиолог. Наричат го пионер на химическия бизнес в Русия, от три години е основен акционер в най-голямата кипърска банка (Bank of Cyprus) с 9,7%. През декември 2011 г купува и 66% от "Монако" след разговор с Албер II. Лично принцът гарантира, че Риболовлев е правилният човек за клуба. Кризата в клуба по това време обаче е необратима и "Монако" изпада в Лига 2. Година по-късно отборът се завръща, при това със сериозна заявка да измести ПСЖ от върха.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай