Мис България прави къщички за бездомни кучета

Нанси Карабойчева се грижи за рошавите си приятели в приюта в Богров

Мис България прави къщички за бездомни кучета | StandartNews.com

София. Мис България 2013 Нанси Карабойчева подари 4 къщички на бездомните кучета в най-големия приют за изоставени животни у нас – този в Богров. Блондинката избра за своя кауза през годината, в която ще носи короната, да помага в решаването на проблема с бездомните кучета и търсенето на осиновители за безпризорните животни.

Първото, което Нанси направи, приемайки присърце мисията си, е да помоли дядо си и баща си да сковат няколко къщички за животните в приюта в Богров, за да са на топло и сухо през настъпващата зима. След като станаха готови, Мис България, заедно с по-малката си сестра Виктория и племеницата си, изрисуваха приказно къщичките, за да създадат уют на рошавите сирачета. Голямата фамилия на най-красивата българка обзаведе новите домове на кучетата и с топли и меки одеалца.

Приютът е пред фалит, издържа се само от дарения

В момента приютът в Богров е в трудна ситуация, при която не се знае дали до края на годината 500-те му обитатели ще имат покрив, защото трябва да освободят земята, която ползваха през последните 3 години. Неправителствената организация Animal Rescue Sofia, която стопанисва на доброволни начала приюта, е принудена да търси и закупи нова земя. За целта до края на декември 2013 г. трябва да се съберат 210 000 евро, а в касата им има събрани едва 72 000 евро. 

Заедно с Нанси, доброволците от Animal Rescue Sofia ще предприемат редица инициативи за набиране на средства, за да не остават над 500 кучета отново безпризорни, а улиците на столицата да се наводнят допълнително с бездомни животни. Дарения се събират и онлайн, на сайта на организацията. С парите ще бъде закупен парцел, пригоден за нов дом на кучетата, който е съвсем близо до сегашния приют.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай