Понеделник,

Мис България прави къщички за бездомни кучета

От: Администратор -
1866
Мис България прави къщички за бездомни кучета
A
A
A

София. Мис България 2013 Нанси Карабойчева подари 4 къщички на бездомните кучета в най-големия приют за изоставени животни у нас – този в Богров. Блондинката избра за своя кауза през годината, в която ще носи короната, да помага в решаването на проблема с бездомните кучета и търсенето на осиновители за безпризорните животни.

Първото, което Нанси направи, приемайки присърце мисията си, е да помоли дядо си и баща си да сковат няколко къщички за животните в приюта в Богров, за да са на топло и сухо през настъпващата зима. След като станаха готови, Мис България, заедно с по-малката си сестра Виктория и племеницата си, изрисуваха приказно къщичките, за да създадат уют на рошавите сирачета. Голямата фамилия на най-красивата българка обзаведе новите домове на кучетата и с топли и меки одеалца.

Приютът е пред фалит, издържа се само от дарения

В момента приютът в Богров е в трудна ситуация, при която не се знае дали до края на годината 500-те му обитатели ще имат покрив, защото трябва да освободят земята, която ползваха през последните 3 години. Неправителствената организация Animal Rescue Sofia, която стопанисва на доброволни начала приюта, е принудена да търси и закупи нова земя. За целта до края на декември 2013 г. трябва да се съберат 210 000 евро, а в касата им има събрани едва 72 000 евро. 

Заедно с Нанси, доброволците от Animal Rescue Sofia ще предприемат редица инициативи за набиране на средства, за да не остават над 500 кучета отново безпризорни, а улиците на столицата да се наводнят допълнително с бездомни животни. Дарения се събират и онлайн, на сайта на организацията. С парите ще бъде закупен парцел, пригоден за нов дом на кучетата, който е съвсем близо до сегашния приют.


Всички новини от категория Мнения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички