Евгения Радилова ще играе с Ал Пачино

В немия филм Евгения Радилова е касиерка в супермаркет

Евгения Радилова ще играе с Ал Пачино | StandartNews.com

Кой не мечтае да снима с Ал Пачино, кой не дава мило и драго за кадър с него?! Ени е на крачка от бляна си. Евгения Радилова завърши с отличие академията по драма в Ню Йорк, бори се осем години, за да влезе в прочутото Actor studio, начело на което е Пачино, и сега бере плодовете на труда си. Екзотичната чаровничка се завърна за кратко в родината, но дни преди това е била прослушвана за филма "Anti-gone", в който главната роля е поверена на самия Пачино. Тя е тествана за два много интересни персонажа, които засега пази в тайна. Какво ще се случи, ще се знае със сигурност през декември.

По сюжет Пачино е преподавател, гадняр, вбесен перманентно на целия свят. Чашата прелива, когато удря шамар на студент и го гонят от университета. На улицата го блъсва кола, но някакво момиченце го спасява. Той получава амнезия и изведнъж, като по чудо, се превръща в готин добряк. Известно време живее на улицата, тъй като не си спомня кой е. Може би там ще срещне Ени. На кастинга тя е трябвало да изрече автентични обиди на полски, но вместо това изкрещяла на чист български: "Гледай си работата! Крава такава!" От екипа останали удивени. Ал Пачино поздравил Ени и разменил няколко думи с нея. Той бил придружен от гаджето си Лусия Сола. Като го видели, много от по-младите актьори се скупчили около него за снимки. Ени им дала предимство.

Сценарият на "Anti-gone" е на Франческа ди Сапио, която играе Мама Корлеоне от прочутата сага "Кръстникът". Пътят до този връх в кариерата на Ени не е бил нито лесен, нито песен. Цяла година, след като акостирала в Ню Йорк, изучавала езика. И до скоро влизала в графата "Russian" заради акцента, но успяла да го пребори и вече никой не го забелязва. Тогава Ени учела денем английски, а вечер танцувала с огньове в клубовете. Явила се на някакво прослушване при Флеймбоу, прочут майстор по файъруърк дизайн. Като подобен образ се изяви и Коцето Калки в "Мисия Лондон".

Флеймбоу й предложил турне из цял Тексас, където поставяли ефектни огнени спектакли с много огън и напрежение. След това й позвънил да мине да си вземе хонорара и й казал, че се намира в The box - прочут клуб само за каймака на обществото и предимно шоубизнеса в долен Манхатън. Той имал представления там, но трябвало да отсъства около седмица. Собственикът на заведението поискал да види как Ени ще се справи на сцената и дали може да го замести и само като видял първите й движения, нейна запазена марка, отсякъл: You're booked. Една година Ени била част от програмата, а сред гостите били Стинг, Деми Мур, Линдзи Лоън, Джанет Джаксън, която празнувала рожден ден докато Ени била на работа. Ени вече крачи смело по белия друм на Холивуд. Тя е доживотен член на прочутото Actor studio, но да влезе там й коствало година и половина кастинги. Измежду 100 кандидати се оказала във финалната тройка.

Премиерите, които я чакат в Ню Йорк, са две. Едната е на Let Them Have Their Way с режисьор Диен Во. Това е ням филм, в който през живота на три двойки се изследва отчуждението между хората заради все по-свирепите високи технологии и интернет. Героите нямат имена, но са разделени на "бедната двойка", "богатите" и "моделите". Ени е от първата и работи като касиерка в супермаркет, а съпругът й е сервитьор. На този много арт филм познавачите отвъд океана вещаят богат фестивален живот и награди. Другото заглавие с участието на Ени е в трилъра Horror Con на Скот Нортън. Но за нея най-важната й роля дотук е била в четвъртия епизод от 14-ия сезон на хитовия крими сериал "Закон и ред". Пробвали я за ролята на украинка проститутка. Ръкопляскали й, но й съобщили, че няма да я наемат. Ени се съкрушила. За миг. След час се обадили пак и казали, че я искат като пакистанската терористка София, която е далеч по-голяма и многопластова във въпросния епизод. Ени била притеснена как ще я приеме звездата от сериала Маришка Харгитей, която играе агент Оливия Бенсън, но тя толкова много харесала нашето момиче, че постоянно я хвалела пред продуцентите и се чудела как играе с такава лекота и професионализъм. Ени се готвела за героинята с помощта на диалектолог, който да й помогне за пакистанския акцент.

Преди това тя се разписа и в сериала Elementary по CBS - това е историята на Шерлок Холмс, когото играе Джон Лий Милър. В състава били и Ейдън Куин, Джон Майкъл Хил и много други актьори. Един от последните проекти на Ени, която никак не скучае в града, който никога не спи, е късометражният Dreams of The Last Butterflies, посветен на пеперудите и тяхното изчезване. Боряна Колчагова

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай