2014: Нови лидери на небосклона

Годината ще е щедра към лекари, банкери, артисти и моряци

2014: Нови лидери на небосклона | StandartNews.com

Хубава година за феновете на домашния уют вещаят звездните знаци за 2014-а. Повод да почерпят ще имат още рибари, моряци, администратори, финансисти, ресторантьори, мениджъри, художници, писатели, лекари, артисти и духовници. Всички те ще имат на своя страна благоразположението на звездите.

Настъпващият 12-месечен цикъл се очертава с една идея по-добър от предходния. Хаосът от 2013 г. обаче ще продължи. С една важна разлика - стартиралото разместване на обществено-политическите пластове към средата на годината ще достигне до своя предел. След това ще започне бавно и мъчително наместване. Процесът ще бъде първата фаза на дългоочакваната и изстрадала прелюдия към стабилизация на България.

Всичко това става ясно от хороскопа на държавата, който показва основните тенденции от бъдещето ни в аванс. Една от най-важните във вътрешнополитически план ще идва по линия на Сатурн - планетата на отговорността, икономиите и държавното управление. Наричана още Пазител на кармата, тя се свързва с ограничения и рестрикции в сферата, в която я насочи звездната врата на зодиака. На 6 октомври 2012 г. шестата планета навлезе в знака на банките - Скорпион, където ще остане до декември 2014 г. Сатурновият ефект веднага се прояви в едно събитие още тогава. Някъде по това време бившият финансов министър Симеон Дянков въведе 10% данък върху лихвите по банковите депозити. Дисциплинирането обаче ще продължи и в политически аспект, тъй като този знак се свързва с властта. Реформите и сътресения ще продължат в сфери като национална сигурност, полиция, съд, застрахователни и финансови институции. Добрата новина е, че там ще има изчистване на натрупани проблеми и порочни практики.

В личен план Сатурн не дава нищо даром и учи на търпение, като изисква труд и постоянство. Според астролога Маргарита Паскалева през Новата година той ще оказва по-предизвикателно влияние в живота на родените предимно през втората и третата декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей. Представителите на първата декада от изброените знаци могат да поотдъхнат от тежката схватка на Сатурновото влияние.

"Настоящата позиция на планетата ще ни подскаже още къде да търсим опора, която да ни послужи като стабилна основа и отправна точка за развитие в динамичния и безкрайно променящ се свят", коментира и астрологът Татяна Янковска.

Позицията на шестата планета от Слънчевата система при Телците ще рефлектира в отношенията им с партньорите. Огнените Овни ще получат флиртове и пари, но ще разклати здравето на Близнаците заради тяхната емоционална природа. На Лъвовете пък може да им се усмихне късметът за нов дом.

Юпитер дава крила

На другия емоционален полюс ще ни ситуира Юпитер. Той е свързван с щастието, богатството, благоденствието, професионалния шанс, оптимизма. За древните гърци качествата на планетата са олицетворени от бога Зевс - не само законодател, но и бащинска фигура, която се грижи за народа си. През фаталната за родните политици 2013 г. канализирането на народното недоволство се свързваше и с енергийната вибрация на тази планета гигант. Тя ще продължи да опъва платната както на отделната личност, така и на колектива, борещ се за по-добър живот.

От миналата есен Юпитер навлезе в ретроградна позиция. Тя ще продължи до 10 март 2014 г., в което време ще донесе по-ниски резултати в икономически план, по-бавна възвръщаемост на инвестициите в недвижима собственост, ценни книжа. "Първите 3 месеца могат да донесат още забавяне на заплати, а заради действието и на Меркурий - съкращения на работници и служители, фирмени фалити. В периода 6 февруари - 3 март е твърде вероятна ескалация на недоволството у хората по сектори. Не са изключени протести от страна на служителите от транспортни и други фирми в сферата на услугите", прогнозира астрологът Маргарита Паскалева.

Късметът от питката

Тъй като Юпитер се намира в знака Рак, това ще носи повече късмет и благоденствие в семейството. Хората, които обичат домашния уют, ще се чувстват комфортно, обичани, желани и материално подсигурени. Това ще бъдат представители на водни и земни знаци.

100-процентово рамо от Космоса през първата половина от годината ще получат водните знаци (Риби, Рак и част от Скорпионите). Причината е, че до 16 юли Юпитер ще "плува" в астрологичен знак, принадлежащ към водната стихия - Рак. На много късмет, придобивки, успехи, израстване и щастливи събития ще се радват родените под този знак и най-вече на втората и третата декада. От транзита на считаната за добротворна планета ще се облагодетелстват също представителите на втора и трета декада на Телец, Дева, Скорпион и Риби.

"След 16 юли Юпитер ще премести благоразположението си към огнените знаци. И на свой ред ще оказва положително влияние в продължение на около една година в живота най-вече на първата декада на Овен, Лъв и Стрелец, както и на представителите на първата декада Близнаци и Везни", коментира Паскалева. Тъй като тази планета се свързва и с висшето образование, тя дава шанс човек да се върне в университета, ако по някакви причини е прекъснал обучението си, както да смените специалността си. Промени в банковия сектор в посока намаляване на лихвите по кредите може да се очаква чак след юни.

Амур в отпуск

Третият звезден фактор, който ще моделира нашите чувства, действия и обстоятелствата около нас, е планетата на любовта и финикийските знаци - Венера. От 19 декември 2013 г. до 3 февруари обаче тя ще възпрепятства любовните отношения. "Опасението да не бъдем наранени или отхвърлени ще ни кара да слагаме маска на резервираност, на амбиция, на сериозност. По принцип Венера, когато попадне в Козирог, както е сега, не знае как да изрази чувствата си, а много й се иска да се почувства обичана, приласкана, обгрижвана с топлота, оценена, похвалена", разяснява астроекспертът Татяна Янковска. Освен интимните преживявания тази енергия ще стесни и полето на производителните сили и паричните потоци. Т.е. българинът няма да развърже кесията след Коледа, както се очаква. Всичко това може да принуди търговците за по-сериозни отстъпки, както е на Запад. Нещата няма да вървят по мед и масло до началото на февруари. Периодът не е благоприятен за купуването на луксозни стоки, за крупни инвестиции, за сключване на партньорски договори. Според езика на звездите не са препоръчителни и пластичните операции.

Опасният Марс

Началото на годината няма да бъде особено хармонично според позицията на Марс. Планетата на действието и инициативността ще бъде ретроградна от 28 февруари до 24 май. Тук основният акцент и изпитания могат да бъдат в сферата на партньорствата - личните, бизнес и взаимоотношенията между държави. "Още с преминаването си в знака Везни, по време на коледните и новогодишни празници Марс оформя опасна конфигурация таоквадратура с Уран и Плутон. Тази тежка конфигурация сама по себе си е неблагоприятна заради самите аспекти, а и съдържа в себе си най-опасните планети, свързани с инциденти, аварии и агресия", предупреждава Марги Паскалева. По думите й особено първата декада на Овен, Рак, Везни и Козирог трябва да избягват тежки раздори както в дома, така и в работата си.

Небесна коалиция

През новата година на небето ще продължи да действа коалиция, която обаче е вечна опозиция. Видни участници в нея са космическият съдник Плутон и планетата на революциите и изненадващите обрати Уран. От доста време те са в неблагоприятна позиция квадратура в хороскопа на България. Звездният тандем ще продължи и през 2014 г. да създава трусове в икономиката и управлението както в България, така и в международен план, конфликти и разпад на организации, политически партии и фракции, природни катаклизми. Разбира се, от гледна точка на Вселената нищо не е самоцелно, защото тази небесна коалиция носи трансформации и изчистване на стари порочни модели и практики. Уран и Плутон обуславят и сблъсъка на двете дуалности - ограниченията и традиционното, от една страна, и от друга - непопулярното и революционното ново, включително и в морала.

Специалист по всичко

В професионален план годината ще бъде добра за хората на изкуството, артисти, художници, както и за представителите на хуманните и хуманитарните професии. През първото полугодие звездните знаци вещаят добри резултати в работата на биолози, зоолози, финансисти, банкери, алтернативни лечители, брокери на недвижими имоти, както и на хората на морското дело - рибари и моряци. Хората, които се отнасят творчески към задълженията си, също ще се радват на вдъхновение и/или материални стимули. Възможно е изкристализиране ролята на държавата в битието на учители, лекари, актьори, музиканти, танцьори.

През второто полугодие на добри резултати могат да се радват хората, заемащи ръководни постове и почти всички политически лидери. За появата на нови такива ще спомогне планетата на висшата любов, състраданието и милосърдието - Нептун. Тя стои на трон в своя знак Риби и ще остане там до 2025 г. Именно това ще даде импулс за появата на съвършено нови идеологии, някои от които доста утопични и неприложими, но всичките ще бъдат в полза на човека, бедните и онеправданите. През новата година нищо чудно да видим и развалени приватизационни сделки на емблематични сгради и електроразпределителни дружества.

Тъй като Нептун се свързва още с водата и бога на моретата, могат да се очакват наводнения както у нас така и по целия свят.

Космически сенки

Тенденциите за бъдещето ще се формират и от електромагнетизма, отделен при космическите сенки. Хората, планиращи брак, да гледат да разминат церемонията с дните на затъмненията през април и октомври. Пролетта и есента ще ни поднесат по едно лунно и едно слънчево затъмнение. По правило около тези дати (15, 29 април и 8, 24 октомври) е вероятно повишаване на сеизмичната активност. "Слънчевото затъмнение на 29 април е в точен съвпад със Слънцето и Уран в Телец на върха на 4 дом. Това може да бъде белег за настъпване на коренни промени у нас. Отделно Сатурн е ретроградна в периода 26 февруари - 25 юли, когато можем да очакваме промени и трусове по високите етажи на властта по света и у нас", прогнозира Паскалева.

Що касае зимата, тя е орисана от огнения знак Лъв, който вещае да е по-мека и топла от обичайното. Месеците януари и февруари обаче ще си има студ. През втория трябва да бъдем по-бдителни зад волана и да планираме пътуванията си по-добре. Тогава Меркурий (свързван с транспорта, наблюдателността и вниманието) ще създаде предпоставки за ескалация на ПТП-та и объркване на разписания.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай