Цибулкова препъна Цвети на старта в София

Цибулкова препъна Цвети на старта в София | StandartNews.com

София. Звездата на българския женски тенис Цветана Пиронкова стартира със загуба участието си в тазгодишния Garanti Koza WTA Турнира на шампионките в група "Средец". Пловдивчанката загуби от Доминика Цибулкова (Слвк) с 3:6, 6:7 (6) в мач, в който първата ни ракета имаше сериозни шансове да спечели, но спадове в ключови моменти от мача и костваха успеха.

За радост на зрителите в "Арена Армеец" Цвети спаси пет мачбола за оставане в мача във втория сет, но в крайна сметка не съумя да промени развоя. Да окуражат Пиронкова в залата дойдоха над 2000 зрители, сред които и кмета на София Йорданка Фандъкова, президентът на БФСки Цеко Минев, неговия заместник Георги Бобев и директора на алпийците Иван Каневчев.

Цвети: Доминика не ме изненада с нищо

"Доминика игра стабилно, с леки колебания на моменти. Тя не ме изненада с нищо. Вярно е, че имах аванс от 4:1 във втория сет, но тенисът е непредвидим. Мачът си вървеше, имах своите възможности, но не се възползвах", каза Пиронкова след загубата.

"Постоянно играя срещу тенисистки от топ 10, топ 20, срещу които имам отрицателен баланс. Нямаше специално напрежение. Статистиката няма значение. Когато излезем на корта, шансовете са 50:50. Още от началото тя беше по-остра и по-стабилна. Аз допусках повече непредизвикани грешки. След това започнах да играя по-добре, но се пропуках във важните моменти. Срещу такива състезателки, ако не си перфектен, губиш. В един момент през втория сет се ядосах, защото в последните мачове, които играх, отново имах такива моменти. Съжалявам, че си изпуснах нервите", коментира още Цвети.

В момента е вторият мач от група "Средец" - между Андреа Петкович и Карла Суарес Наваро. Третият двубой днес е от група "Сердика" и противопоставя Флавия Пенета и Ализе Корне.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай