Слънчасала удари Цвети в Ню Йорк

Слънчасала удари Цвети в Ню Йорк | StandartNews.com

Цветана Пиронкова приключи участието си на тазгодишното издание на Откритото първенство на САЩ още във втория кръг. Най-добрата ни тенисистка загуби с 2:6, 7:5, 2:6 срещу ракета номер 1 на Великобритания Йохана Конта. Двубоят продължи 2,34 часа, а българката не успя да се възползва от проблемите на съперничката си. Конта получи топлинен удар в края на втория сет и повече от 30 минути получаваше медицинска помощ. Тя дори бе съпроводена извън корта. Докато чакаше съперничката си, Цвети упражняваше сервиса си. В крайна сметка Конта се завърна, за да изиграе третата част. И не даде шанс на Пиронкова.

Самата Цвети обяви, че голямата пауза и е повлияла. "Разочарована съм, но не искам да се оправдавам. Все пак паузата прекъсна импулса ми, а имах сили да се върна в битката. Прекъсването бе твърде дълго (повече от 30 минути)", коментира Пиронкова.
Конта обясни какво е почувствала по време на топлинния удар. "Сърцето ми ускори пулса, а след това погледът ми се замъгли. Не виждах добре, а секунди по-късно почувствах страхотна умора", заяви тенисистката.
В следващия кръг Конта ще играе срещу Белинда Бенчич от Швейцария.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай